سلام دوستان امیدواریم حالتان خوب باشد، جشن مهرگان را به همهی شما تبریک میگوییم؛ امروز قصد داریم شما را با جشن مهرگان بیشتر آشنا کنیم. پیشینهی این جشن برمیگردد به هزارهی دوم پیش از میلاا و بیش از 4000 سال قدمت دارد ولی متاسفانه از تاریخ دقیق آن اطلاعاتی در دسترس نداریم. امروزه برای زرتشتیان از 10 مهر تا 16 مهر برگزار میگردد. شاید برای شما این سوال پیش آمده باشد که اصلا علت برگزاری این جشن چیست؟ و 10 تا 16 مهر چه تفاوتی با روز های دیگر مهر ماه دارد؟
میخواهیم جواب سوالتان را با یک شعر از ابوعلی بلعمی بدهیم:
چون کاوه تاج بر سر افریدون نهاد، روز مهر بود و جشن مهرگان از آن جهت گرفته شد و چون افریدون بر تخت نشست، عدل و داد بگسترید و مهر او اندر جهان منتشر شد.
در زمانهای قدیم مردم در این روز لباسهایی با رنگ ارغوانی میپوشیدند و پیش هم جمع میشدند و به عنوان کادو به یکدیگر کارت تبریکهای معطر که در لفافههای زیبا پیچیده شده بودند، میدادند.
آنها در میان پارچههای ارغوانی رنگ سفرههای مهرگانی تشکیل میدادند و گل همیشهشکفته روی آنها مینهادند و پیرامون آن را با گلهای دیگر آذین میکردند ولی متاسفانه کسی نمیداند که آیا منظور از گل همیشهشکفته همان گل همیشه بهار یا نوع خاصی است یا صرفا برای گلهایی که تا مدت طولانی شکوفا میماندند به کار میرفته.
تا حالا از خودتان پرسیدید که ریشه کلمهی «مهر» از کجا میآید؟
ریشه واژه مهر به واژهی مشترک هندی و ایرانی «ایزد میترا» باز میگردد و معنی واژگان مهر و میترا نیز فروغ، روشنایی، پیوستگی، دوستی و محبت و به طور خلاصه مخالف کلماتی چون دروغ گویی، پیمانشکنی و نامهربانی کردن است.
«ممنون از توجهتان و آرزومندیم که از این متن خوشتان آمده باشد، تهیه شده توسط گروه وبلاگ نویسی فرزانگان امین 1»